sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joulumekko neidille

Tähän aikaan se on taas mielessä, joulukorttien postitus! Pitihän se mekko neidille ommella ennen kuvien ottoa. Kovin vähän on markkinoilla erikoisen ihania joulukankaita, odotukset olivat koreammalla. Kangas on HHKankaasta ostettu ohutta puuvillaa. Ommellessa en ollut lainkaan tyytyväinen tekeleeseen, mutta valmiiksi saadessa se oli todella ihana!


-
Kevyt ja rento päällä, eikä liikkumista rajoita.
Kaavaa minulla ei ollut, vaan otin sakset käteen ja leikkelin silmämääräisesti. Ajattelin samasta kankaasta jotain näyttävämpää lisätä, vaikka kyllä pelkät liivimekotkin ovat kivoja. Puuvillakaitaleen taitoin kaksinkerroin ja ja harvalla tikillä ompelin reunaan ja lankoja kiristäen sain nämä rypytykset olalle ja mekon helmaan.


Lisää kuvateksti


Niskaan laitoin valkoisen pitsivetoketjun. Aluksi silitin hyvn pienet soirot kaksipuolista liimaharsoa, jotta vetoketju pysyy hyvin paikoillaan ompelun aikana. Kannatti, sillä se todella helpotti asiaa.


Tonttulakkikin leikattu summassa, hyvin näyttää päähän sopivan.

Kielikin pyörähtänyt ympäri uutta hammasta tunnustellessa
Lopulliset kuvat otettu paremmalla kameralla, mutta kyllä näistä osviittaa saa millaisen mekon tyttö sai jouluksi. Näytti neitikin tykkäävän! Muutama jouluinen kangas vielä odottaa leikkaamattomana, ehkä niistäkin vielä jotain saadaan.

Hyvää ensimäistä adventtiä jokaiselle! :)

-Juulia

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Katja, kyllä näämä yksinkertaisestakin kankaasta voi saada jotain kivaa :)

      Poista
  2. On kyllä söpö! Jotain tuollaista itekkin aatellu meijän typylle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kankaiden hankintaan ja ompelemaan! :) Kiitos Reeta! :)

      Poista
  3. on kyllä söpö. niin mekko kun tyttökin. :) ♡

    VastaaPoista