tiistai 2. joulukuuta 2014

Tyynyliinasta mekko


Olin käymässä lapsuuskodissani ja äitini kanssa siivoiltiin kaappeja. Kukapa siitä tykkäis että on eriparia tyynyn- ja peitonpäällinen. Tämä Marimekon tyynyliina on joskus voitettu arpajaisista. Hieno on, mutta pussilakana puuttuu. Mielenpäällä on pyörinyt ne kuvat, mitkä olen nähnyt tyynypäällisestä tehdystä mekosta. Tämä sopi täydellisesti siihen!


Simppeli ja siisti!

 Todella helppoa ja nopeaa, vaikka joutuisi tekemään "sauma silloin, toinen tällöin" -tekniikalla. :) Ei juuri kaavojakaan tarvitse.


Alkutilanne, kanttinauha puuttuu kuvasta.

Silkkinauha toi nopeasti juhlailmettä mekkoon.

Kangasta jäi hieman poisleikatuista osista ja ajattelin tehdä neidin nukelle samanlaisen mekon. Satiininauhaa ei siihen riittänyt, mutta kangassoiro sai ajaa tämän tehtävän. Kiinnitin nauhan takakappaleeseen kiinni, jotta lapset eivät saisi sitä irti.

Pusu vauvalle <3

Satiininauhaa lähdin siis EK:sta ostamaan, mutta lähti sieltä vähän muutakin mukaan. Tämä jouluinen ja talvinen kangas, joka heti päätyi keittiön kapaksi. :)  Jospa sitä lunta nyt tulis myös ikkunan toiselle puolelle.


Nyt pikaseen jatkamaan ompeluksia, ettei kallisompeluaika mene hukkaan. Nimittäin neiti on päikkäreillä. :)

-Juulia-

1 kommentti:

  1. Tuo mekkomalli on niin ihana ja lisäksi niin kätevä tehdä. Kaunis kangas ja sopiikin niin nätisti mekkoon. Oletpa löytänyt ihanan verhokapan. Kauniin jouluinen:)

    VastaaPoista